tirsdag den 31. marts 2015

Fra jord til bord, brød til gruppe-opgaven
















Brødbagningen starter med en rest havregrød fra morgenmaden og lidt revet æble, begge dele er med til at tilføre brødet en lille smule smag og lidt fugt.

















Brødet hæver ved hjælp af denne surdej, som bruges til både hvede- og rugbrød.




Hvedekerner, der har været i vand natten over, samt 1/2 liter vand tilsættes.


Der røres og tilsættes en håndfuld salt.


Der tilføres grahamsmel, rugmel, spelt og hvedemel og dejen tærskes godt igennem med grydeskeen. Dejen er rimelig klæbrig og æltes ikke med hænderne.


Efter grundig omrøring hæver dejen et køligt sted til døgns tid.




Der hældes mel i hævekurven og dejen stilles til hævning på køkkenbordet under et viskestykke.



Brødet bages på en lava-sten for at gøre det ekstra sprødt - og efterligne den gammeldags brændeovn.


























Ingen kommentarer:

Send en kommentar